Drugi dan. Samobor-Japetic “Upoznaj Hrvatsku pjesice”

Drugi dan. Samobor-Japetić
Ustajem se iz toplog kreveta oko sedam sati.

Još sa poluzatvorenim očima odlazim do prozora kako bi provjerio vrijeme i dok hodam osluškujem svoj zglob na nozi. Sa zglobom je izgleda sve u redu no stanje na nebu me baš nije oduševilo. U daljini gledam Plešivicu i Japetić nad kojima su se nadvili sivi oblaci.

Za sada kiše nema i odlučujem ponovno krenuti na stazu. Suprugu još ne smijem buditi te se upućujem u kuhinju na kuhanje kave nebi li je udobrovoljio da se što prije spremi i odveze me autom do Samobora. U pola devet već smo bili u Samoboru i ja spreman sa velikim ruksakom na leđima teškim nešto manje od 19kg. koristim još jedan dan na putu do Zadra. Vrijeme je prohladno pa hodam u vjetrovki radi čega se dosta znojim na prvim usponima. Prije Velikog dola počela je lagano padati kiša tako da hodanje nije bilo baš ugodno. U Oštrcu radim manju pauzu iako dom nije bio otvoren. Krećem ubrzo prema Japetiću i kod Stražnika susrećem jednog planinara koji ide iz Smjera Japetića.

Kad mi je saopštio da je dom na Japetiću otvoren odmah sam ubacio pogon u višu brzinu unatoč teškom ruksaku. Na Japetić sam se popeo nešto iza dva. Iako imam još dosta vremena do noći odlučujem noćiti na Japetiću ne zato što ne bi mogao prevaliti još koji kilometar već zbog nevremena koje se sprema. Sutra ću procijeniti dali će se moći doći do Sv. Gere ili bar do Vodica. U svakom slučaju imam još dva neiskorištena Jokera zovi. Dugoročna prognoza nije baš najbolja ali ću unatoč nevremenu pokušati priječi što veću distancu

 

Odgovori