Šugarska Duliba-Ivine Vodice

10.7.2018 Šugarska Duliba-Veliko Rujno

Sa Šugarske Dulibe krećemo dosta rano. Ryzardov cilj su Struge a moj Tatekova koliba eventualno Veliko rujno. Hodali smo odvojeno i povremeno se sretali. NaTatekovoj kolibi smo jeli i obadvojici je hrana bila pri kraju pa smo odlučili da se nađemo na Rujnu kod crkvice jer sa Rujna nam je najbliže do Starigrada otići po opskrbu.

Kod Tatekove kolibe sam upoznao Damira Martinovskog čovjeka koji tamo živi u šatoru koristeći svoj cijeli godišnji da bi proveo na Velebitu.. Veoma zanimljiva osoba sa kojom sam se dosta dugo družio tako da sam do crkvice jedva došao za dana. Na Rujnu nije bilo nikog od mještana osim Ryzarda koji se već skampirao u dvorištu crkvice. Nakon brzo pripremljene večere otišli smo na spavanje a Ryzard je odlučio da se sutradan spušta u Starigrad zbog opskrbe a kako su i moje zalihe hrane pri kraju pridružio sam se ovoj ideji. U noći je počela padati kiša tako da je Poljak opet kisnuo ispod svog šatora. Pozvao sam ga u svoj šator i bez obzira na kiŠu lijepo smo spavali do jutra.

11.7 .2018 Rujno-Starigrad

Ujutro nas je probudio auto gospodina Marasovića Peke koji je sa suprugom došao obići svoju kućicu na Velebitu. Gospodina Peku i njegovu suprugu poznajem od prije. Planirali smo otići do njega na njegovu rakiju i pitati ga dali ima za prodati kakve hrane. Još nismo raspremili šatore niti izvadili ruksake sa stvarima kad je gospodin Preko krenuo nazad za Starigrad. U zadnji čas smo ga zaustavili. Za hranu nam je odgovorio negativno ali nam je ponudio prijevoz do Starigrada na što smo odmah pristali zamolivši ga da nas malo pričeka dok raspremimo šatore. Dao nam je 15 minuta da se spremimo i da će on za to vrijem skuhati kavu dok je gospođa pokušavala pomoći u raspremanju šatora. Nakon popijene kave i rakije brzo smo se našli u Starigradu u njegovom kampu i usput se dogovorili da nas sutradan ponovno vrati na Rujno uz simboličnu naknadu koja možda nije pokrila niti gorivo za njegov terenac. Nakon tuširanja, pranja veša obavili smo opskrbu sa hranom a Peko nam je rekao da kod njega u njegovoj kući  možemo gledati utakmicu Hrvatska protiv Engleske. Uz jednog čeha također gosta u Pekinom apartmanu pratili smo utakmicu a najglasniji i najvatreniji navijač vatrenih bio je Ryzard.

12.7. 2018 Rujno-Ivine Vodice

Ujutro smo se ponovno našli na Rujnu oko 8 sati Pozdravili smo se sa Pekom te mu se zahvalili i krenuli prema Strugama. Ryzard je opet imao ambiciozne planove stići do Dušica ili čak do Libinja. S obzirom na moj teži ruksak jedva sam ga slijedio tako da smo se ponovno rastali jer sam ja otišao na Ivine vodice a on je produžio preko Svetog brda do Dušica.Tko zna možda se do  Dinare ponovno sretnemo. Nažalost sa ovim izuzetnim Poljakom se više nisam sreo. Iako mi je bio ugodno društvo još od Bijelih Stijena zbog njegovog ritma hodanja imam stalne probleme sa bolovima u mišičima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori