Vižinada-Pazin

21.6.2018 Kiša pada a ja odmaram

Negdje prije Vižinade u jednom šumarku ležim u šatoru i uživam slušajući kapi kiše kako udaraju po stjenkama mog šatora. Kiša je bila najavljena i moram priznati da mi je dobro došla jer je jedanaest sati a ja ne hodam čak ležim i uživam u danu bez hodanja. Jedina briga mi je kako što više sakupiti kišnice koja se slijeva niz šator kako bi povećao zalihe vode. Sinoć poslije večere ostao sam na pola litre vode i sad treba sakupiti vodu kako bi mogao skuhati ručak čaj kavu i imati vode dovoljno do sljedećeg mjesta.   Dok pada kiša nema žeđi samo treba dar sa neba sakupiti u spremnike za vodu.  Aplikacija za vremensku prognozu kaže da će kiša prestati iza podne tako da će biti i vremena za hodanje.

22.6.2018 Ponovno dolazim na Parenzanu kod Vižinade. Spavam poslije Vižinade u jednoj drvenoj kučici postavljenoj na Parenzani.

23.6.2018 Motovun, Zamask

U Motovunu radim malu opskrbu i ne propuštam kratki obilazak ovog prekrasnog Istarskog gradića. U staroj jezgri u jednoj konobi radim kratku okrjepu. Ispred crkve u Zamasku nalazim slavinu sa vodom. Koristim priliku za osobnu higijenu.  Spavam ispod Zamaska sa prekrasnim pogledom na pola Istre.

24.6.2018 Jezero Butaniga.

Pošto sam se dan prije oprao u česmi kod crkve u Zamasku preskačem kupanje u Butanigi a nisu mi se baš dopali ni prilazi prema jezeru.  Poslije jezera našao sam prekrasan i čist potok gdje pravim mali odmor i kuham si ručak. Koristim priliku da u potoku operem malo veša i osušim ga na suncu koje se upravo ukazalo. Nakon odmora, kuhanja i pranja krećem prema Pazinu. U Pazinu punim baterije .Pala je iznenadno kisa(pljusak) iako nije najavljena. Izlazim iz Pazina oko 19:30 i ne znam gdje ću spavati. Penjem se iznad 400 m na Valanov Breg iznad Pazina i na samom vrhu nalazim jedva koliko toliko suho mjesto za napraviti šator.

Taman po izlasku iz Pazina kad sam se počeo penjati shvatim da sam u kafiću Bunker ostavio štapove za hodanje. Možda bi se vratio po njih da nije bilo tako kasno i da nije bilo svuda mokro pa sam se žurio da nađem dobro mjesto za prespavati.  Znam da će mi faliti ti štapovi kod penjanja na Učku ali nekako ću se snaći. Kad ću ići u Iglu Sport u Rijeci po nove gojze uzeću tamo i štapove kao i svjetiljku koja mi se također pokvarila. Opet sam počeo gubiti koncetraciju i sve manje paziti na stvari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori