Učka-Opatija

27.6.2018 Od Sisola, Sikovca Kremenjaka do Brguda.

Počeo sam ustajati sat vremena ranije kako bi uspon na Učku započeo bez jakog sunca. Imao sam sreću jer je toliko zahladilo da sam do Sisola hodao u vjetrovki iako je hodanje bilo bilo ugodno brinuo me malo jak vjetar koji je na mahove toliko zapuhao da sam počeo gubiti ravnotežu od siline udara vjetra.  Vjetrovku sam skinuo tek na Sisolu no tamo me brinulo ono kamenje zbog kojeg sam ponovno svako malo gubio ravnotežu ovaj put zbog teškog ruksaka. Dosta sam se patio hodajući po Učki tim više jer je i sunce počelo pržiti svom svojom žestinom. Počelo me brinuti sve manje vode u mojim flašama ali nadao sam se da ću izdržati do Male Učke. Taj dan ipak nisam došao do Male Učke jer podno Brguda nalazi se Lovačka kuca koja mi se dopala i zbog velikog umora u nogama odlučio sam ovdje prenoćiti.

28.6.2018 Brgud-Mala Učka

Ustajem rano i krećem prema Maloj Učki. No na moje veselje počela je padati kiša. Da nemam obavezu pojaviti se prije vikenda u Rijeci u Iglu Sportu ostao bi ovdje u lovačkoj kućici. No dogovor je dogovor i moram krenuti i po kiši. Do Male Učke kiša je počela padati sve jačim Intenzitetom i već sam počeo razmišljati o skloništu u ovom mjestu i da ga je bilo zasigurno bi ostao bez obzira na dogovor sa Iglu Sportom. Krećem bez obzira na kišu koja je sad već prešla u pljusak i počinjem uspon prema Vojaku nakon čega mi je plan bio spustiti se do Poklona. Uspon je veoma žestok i mene počinju boljeti mišici u nogama tako da bez obzira na kišu svako malo odmaram stojeći. Iako se od Vojaka do Poklona uglavnom spušta i spuštanje je bilo bolno za moje noge. Čak sam tri puta pao poskliznuvši se po blatu na veoma strmoj stazi. Bio sam pun blata po sebi ali sva sreća da je kiša lijevala kao iz kabla pa me usput i oprala.  Planinarski dom u Poklonu kao i svi drugi domovi na koje nailazim je zaključan i zatvoren. Razmišljam da sam na ovom trailu imao više koristi od Lovačkih domova nego od planinarskih jer ovi ne znam zašto uvijek i obavezno imaju veliku nadstrešnicu sa velikim klupama i stolovima i hvala im na tome jer meni je to idealno mjesto za prenoćiti ako je teren jako vlažan i još pada kisa. U Poklonu ima i jedan pansion iako duplo skuplji od planinarskog doma odlučujem uzeti sobu malo se srediti posušiti da sutra po Opatiji i Rijeci ne hodam blatnjav a i zbog sastanka sa ljudima iz Iglu Sporta.

29.6.2018 Mala Učka-Opatija

Dolazim do Opatije. Međuvremenu dva puta me oprao iznenadni pljusak. Poslije podne dolazim do apartmana gdje me čekaju Ljiljana, Karmela, Biba i Suzi.

30.6.2018 Dan odmora 

Ujutro odlazim u Rijeku u Iglu Sport i uspijevam preuzeti nove gojze. Iglu Sport je ispunio obećano i zamijenio mi je gojzerice upravo onako kako je bilo dogovoreno potpuno uvaživši moju reklamaciju.  Kupio sam i nove štapove i  lampu.  Po povratku ne izlazim iz apartmana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori