Studena-Buzet

15.6.2018 Studena, Klana, Škalnica, Permani, Zaluki,  Zvonece, Škrapina ,  Lisina

U Klani sam se zadržao nakratko tek toliko da obavim jutarnji obred sa kavom i rakijom, pogledam vijesti na internetu i vremensku prognozu. Sve je bilo obećavajuće. Prije mjesta Zaluki  negdje oko podne sam opet u jednom restoranu napravio okrjepu ovaj put sa domaćinovim vinom kojim me počastio. Do lisina sam došao još za dana.   Pl. dom u Lisinama je devastiran. Našao sam vodu u šterni i jednu plastičnu kantu pa sam prionuo na pranje veša i sebe te obavio brijanje. Kako god dan bio naporan poslije ovakvog pranja uvijek se osjećam ugodnije. Pomeo sam sa otkinutim granjem jednu prostoriju u ovom devastiranom objektu i sretan zaspao ovaj put bez šatora.

 

16.6.2018 Subota Lisine -Slum

Poslije Račje Vasi zbog loših markacija fulao sam na raskrižju i tek kad sam došao u malo mjesto Rašpor uvidio sam pogrešku. To me stajalo dodatnih 4-5 km nepotrebnog puta. U Slum sam došao u sumrak tako da sam veoma teško našao pogodno mjesto za noćenje. No ipak prije spuštanja prema Buzetu na samoj ivici strmine po kojoj se treba spustiti prema Buzetu u mrklom mraku našao sam pogodno mjesto za noćenje. Ujutro još po mrklom mraku probudili su me planinari koji su prolazili uz moj šator. Kako je koja grupa nailazila tako su se zaustavljali kraj mog šatora i glasno komentirajući ne bi li dokučili tko je u njemu. Više nisam mogao zaspati pa sam jako rano počeo sa pripremom doručka i pakiranjem opreme.

 

 

17.6.2018 Nedelja Slum – Buzet

Spuštam se u Buzet. U jednom dućanu se opskrbljujem sa namirnicama a u jednom kafiću punim sebe i baterije mojih uređaja. Raspadaju mi se gojzerice. Nisam siguran da će izdržati još dva dana.  Danas sam hodao sa dva starija od mene Slovenca . Srećem ih po izlasku iz Buzeta kod Male Hube. Oni obilaze IPP i kontrolne točke na njemu..  Bilo je vrlo ugodno hodati sa njima a i razgovor sa ljudima mi je dobro došao. Oni došavši do svoje kote gdje su ovjerili svoje planinarske dnevnike vratili su se prema Buzetu a ja sam dalje nastavio opet sam.

Spustio sam se putem između Velog i Malog Mluna do rijeke Mirne gdje sam prateći njezin tok tražio  mjesto za bivakiranje. U rijeci sam si oprao čarape i dobro oznojenu majcu te napravio šator I otišao na počinak. Uz rijeku je bilo jako puno komaraca a u jutro šator je bio mokar izvana I iznutra od kondenzirane vlage kao da je padala kiša.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori