Buzet-Buje

18.6.2018 Istarske toplice, Gradinje, Oprtalj i Parenzana

Uspon od Gradinja do Oprtlja je bio naporan ali se isplatio zbog lijepog I tipičnog istarskog mjesta I konobe u njemu. Od Oprtlja prilaznom cestom dolazim na Parenzanu. Hodanje nije zahtjevno a vidici su prekrasni. Prolazim preko tri vijadukta I tri tunela.

Negdje iza Završja na Parenzani radim bivak.

Danas su mi se gojze počele totalno raspadati i da ne bi ostao bez đona moram ih vezati sa špagom. Napravio sam par fotki koje je supruga uz popratni tekst proslijedila u Iglu sport. Uvažili su mi reklamaciju i poslati će mi nove gojze ili ću ih sam odabrati kad dođem u njihov dućan u Rijeci.  Vrlo sam zadovoljan sa Iglu sportom I njihovom poslovnošću jer sve je bilo riješeno i odobreno u roku dva sata.

 

19.6.2018  Buje – Kaldamija kraj Parenzane

U centar Buja nisam išao ali sam pivo popio u jednom kafiću kraj benzinske. Parenzana je sve ugodnija za hodanje a vidici su još uvijek atraktivni.  U Kaldamiji sam si u jednom restoranu priuštio večeru. Poslije fine večere nastavio sam do samog kraja Parenzane koja oštro skreće prema Sloveniji. Kako se bližio sumrak morao sam brzo pronaći mjesto za bivakiranje iako sam prošao par dobrih mjesta za kojima žalim. Na kraju mi nije preostalo ništa drugo osim mjesto uz samu prometnicu malo uvučeno u nekom šipražju. Napravio sam šator bez kišne cerade samo sa slojem za zaštitu od komaraca kojih i ovdje ima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori