Gradonačelnici su zakon

BELI MANASTIR BELIŠĆE VALPOVO
U Belom Manastiru smo prošli kroz grad kako bi napravili malu dopunu i kratko se odmorili. Iako GPX trag puta vodi van Belog Manastira odlučili smo napraviti iznimku zbog poziva gradonačelnika koji nas želi u svom gradu počastiti. Druženje je trajalo taman toliko da se dobro odmorimo i prikupimo energiju za dalje. Gradonačelnik nas je počastio u jednoj slastičarnici a druženje sa njim bilo je vrlo ugodno.

Na Citadeli prije Belišča ugostili su nas Marinini prijatelji i sestra sa gradonačelnikom Valpova. Nakon dugo išćekivanog tuširanja Marina se pobrinula za pranje naše odjeće a domaćini za naše želuce. Gradonačelnik nas je odveo do svoje vikendice gdje smo upoznali njegovog oca bivšeg saborskog zastupnika u mirovini.
Poslije svake fešte drugi dan noge su sve teže. Pozdravili smo se sa domaćinima Citadele i zaputili se prema Valpovu gdje smo se dogovorili naći sa gradonačelnikom.
Gradonačelnik nam je omogućio razgledavanje dvorca u Valpovu i postavu u Muzeju . Nakon kave pozdravili smo se i krenuli svatko svojim putem on u ured u fotelju a mi na put. Vjerojatno je on malo zavidio nama a mi njemu no svatko mora ići svojim putem kojeg je odabrao.


NAŠICE I PRVO KIŠNO TUŠIRANJE
Pred sam ulaz u Našice ulovila nas je kiša. Onako mokri trebali smo noćiti pokraj jezera Lapovac gdje smo opet trebali biti ugošceni od strane planinarskog društva iz Našica. Pošto kiša nije mislila stati domaćini su nas odvezli do planinarskog doma podno Papuka. Malo smo se družili sa planinarima iz Našica ali zbog umora otišao sam prvi na spavanje. Sutradan se trebalo rano ustati vratiti se u Našice i opskrbiti se sa namirnicama za sljedećih 6 dana jer na Papuku nema opskrbe. Drugi dan su nam se u Našicama pridružili dva planinara i nas stari poznanik koji nas je već pratio do Kopačkog rita. Krenuli smo prije podne put prema Krndiji preko Bedemgrada za Paulinovac.

Odgovori