Huawei MediaPad M2

Jedan od najkorisnijih uređaja na moja obadva puta pokazao se Huawei MediaPad M2 tablet koji me je precizno vodio na putu a ujedno mi je bio jedina poveznica sa civilizacijom, obitelji i informacijama koje su mi bile potrebne.
Tablet dolazi s utorom za SIM karticu, tako da ga možete koristiti i kao telefon. Za pogon koristi Kirin 930 procesor i 2 GB RAM-a, iako postoji i tzv. premium varijanta s 3 GB i osjetno više interne memorije. Tablet dolazi u srebrnoj, i zlatnoj boji kućišta. Za razliku od mnogih sličnih uređaja, Huawei MediaPad M2 10.0 u startu dolazi s utorom za SIM karticu i podrškom za LTE mreže
Kupio sam ga u Tele2 centru sa pripadajućom SIM karticom koja mi je omogućavala brzi internet i flat ratu tako da nisam bio ograničen sa korištenjem brzog interneta . Jedino ograničenje je bila dostupnost Tele2 signala sa čime se ova mreža ne može baš pohvaliti. Tablet sam sa karticom i bonom platio oko 2500 kn što i nije baš malo ali mogu reći da se svaka kuna isplatila jer uređaj se pokazao vrlo kvalitetan i što je najbitnije izdržljiv i pouzdan.  Baterija mu se također pokazala jako dobra tako da u zrakoplovnom modu radila je po dva dana bez punjenja. Kako sam na tabletu imao instaliran software za navigaciju i offline topo karte koristio sam ga svaki čas i puno puta mi je znao ispasti unatoč mnogim padovima pokazao se jako izdržljiv na udarce. Također se pokazao jako otporan na vlagu koja ga je često znala zadesiti u šatoru bez zaštite kao i kiše i pljuskovi koji su me pratile na putu.  Dva mobitela su mi se pokvarila na putu zbog vlage dok ovaj tablet niti jednog trena nije prestao pouzdano raditi unatoč extremnim uvjetima na terenu.  Moram pohvaliti izuzetno dobar GPS senzor koji mi je uvijek bio precizan bez obzira na konfiguraciju terena tako da u raznim klancima i kanjonima ovaj senzor je uvijek funkcionirao. Dva mobitela koja sam koristio u mnogim situacijama nisu imali GPS signal dok ovaj tablet je imao i to vrlo precizan.  Izuzetno kvalitetan uređaj kojemu mogu zahvaliti svoj put preko 3500 km u dvije godine i koji je snimio mnoge tragove i rute tokom istraživanja terena bez koje Hrvatski dugi put od Iloka do Prevlake ne bi bio moguć.

Odgovori