CLDT 2018 Nastavak traila

Trail ide dalje

Evo kako sat otkucava tako ostaje sve manje vremena za pripreme. No unatoč svemu pripreme su sve intezivnije i idu po planu iako još neke sitnice nisu definirane. Ovaj polarni val hladnoće taman je dobro došao kako bi se dovršile pripreme za računalom. Treba poskidati sve mape i tragove te uz određeni software prilagoditi da sve uredno funkcionira na mobu , tabletu i GPSu pogotovo u offline modu.
Pribavio sam hrpu nove opreme koju pomalo testiram kako kasnije ne bi bilo iznaneđenja. Dio naručene opreme još uvijek putuje i nadam se da će sve stići na vrijeme. Najveću nedoumicu imam oko vremena i mjesta polaska. Kako sam prošle godine trail prekinuo u Gorskom kotaru kod Orlovih stijena logično bi bilo da ga sa te točke nastavim. To bi bio najpametniji izbor jer bi tako smanjio trail za 900 km, distancu koju sam prohodao prošle godine. Ali pamet obično nije proporcionalna ljudskim željama pa se tako i moja podčinila mojim željama da ponovno krenem iz početka.
Planovi koje je najavio Nikola Horvat da će sa prijateljem sa PCTa Mattom krenuti iz smjera Iloka prema Prevlaci i tako prijeći trail u cijelosti dovelo je moje već definirane planove traila na preispitivanje. Tako sada imam tri opcije nastavka traila:
1. Da se priključim Nikoli i Mattu te da ponovno krenem sa njima od početka (zasada najizglednija opcija)
2. Da pričekam Nikolu i Matta da oni dođu do Orlovih stijena i tamo im se priključim (vrlo izgledna opcija)
3. Da krenem sam bez obzira gdje se Nikola i Mat nalazili i trail hodam sam( manje izgledna opcija)
Ovoj prvoj opciji dao sam prioritet jer sada bi cijelim putem bio u dobrom društvu. Jedan od većih neprijatelja na mojem prošlogodišnjem putu bila je samoća koju je teže podnositi od bolova u nogama.
Kako god bilo veselim se novim koracima na CLDTu koji sad već poprima masovnost i kojeg Udruga Long Distance Trail Hrvatska i njeni  članovi sa svojim angažmanom pozicioniraju na međunarodnu kartu Long Distance Treilova. U odnosu na neke druge Hrvatske trailove ovim se još prošle godine počelo hodati sa tendencijom porasta true hikera koji se interesiraju za oval trail.
Kako sam ovu stranicu prilagodio pisanju bloga sa traila kojeg sam prošle godine ažurirao na svakodnevnoj bazi u 2018 ću nastojati također pisati blog možda ne na svakodnevnoj bazi ali svakako sa zanimljivostima sa traila i nekim novim informacijama. Prije samog polaska vjerojatno ću ovdje objaviti neke članke vezane uz pripremu pa me pratite i budite sa mnom na Hrvatskom dugom putu.

Odgovori