NOA HumerLE

NOA HumerLE mobitel kojeg nikako ne želite imati u prirodi
MT6737 Quad Core 1.3GHz
4.7″ HD IPS 720*1280
2GB RAM
16GB
4200 mAh
Android 6.0
5MP / 13MP
4G LTE
Fast charging
GPS + GLONASS
Corning Gorilla Glass
152.3*81*16.6 mm

HummerLE koji izgledom neodoljivo podsjeća na CAT marku mobitela. To su robusni i izdržljivi smartphonei koji su namijenjeni prvenstveno onima koji rade u teškim uvjetima, bilo da se radi o vremenskim neprilikama ili teškim okolišnim uvjetima.
HummerLE je zato otporan na udarce, padove, ogrebotine, pritiske i vodu, a dugotrajna baterija čini ga idealnim izborom za avanturiste i pustolove (planinare, istraživače i sl.).
NE PREPORUČAM GA zbog lošeg GPS senzora zbog kojeg sam se jedanput izgubio u noćnom planinarenju po Gorskom kotaru. Naime mobitel u nekim uvjetima i na nekim terenima jednostavno ne prima GPS signal. U Gorskom kotaru situaciju je spasio tablet kojeg sam također imao u ruksaku i koji je bez problema čitao GPS signal.
Nakon tog lošeg iskustva nekoliko sam dana testirao uređaj paralelno sa tabletom i jednim windows phone mobom Lumia 650.
Na tabletu i HumerLE mobu instalirao sam ViewRanger aplikaciju sa offline kartama dok na Lumia 650 je instalirana aplikacija Navicomputer također sa ofline kartama. Test sam radio u šumovitom području po kišnom vremenu prvi dan, oblačnom vremenu drugi dan i sunčanom vremenu treći dan na istoj lokaciji dužine oko 10-15 km. Lumia i tablet su mi uvijek očitali trenutno moju stajnu točku u bilo koje vrijeme bilo da sam podatak o stajnoj točci tražio nakon buđenja tableta ili moba iz stendbaya nakon restartanja uređaja i na svim pozicijama u 10 km .
HumerLE stajnu točku mi nije pokazao odmah, tek nakon 10-15 minuta na određenom dijelu šumovite staze pokazao je lokaciju. Čim je otišao u stendbay nakon buđenja više nije imao signal pa je trebalo opet čekati 10-15 minuta da pokaže stajnu točku. Nešto malo bolje rezultate pokazao je izvan šumovitog dijela staze ali ne toliko bolje da biste se mogli osloniti na ovaj mob. Također je treći dan po lijepom i vedrom vremenu davao nešto malo bolje rezultate ali samo malo bolje.
Jako sam razočaran ovim mobom i njegovom navigacijom i ako ovisite u prirodi o kartama i navigaciji ovaj mob zaobiđite u širokom luku jer ako se nađete u nepoznatom području ovaj vas mobitel sigurno neće izbaviti i izvesti na pravi put.
Da ima ispravan GPS senzore mob bi bio prihvatljiv za outdoor aktivnosti i bez obzira na jedinstveni usb kabel (ne možete koristiti klasičan usb kabel za punjenje već samo njegov koji ima malo produžene konektore) i malo preveliku težinu samog moba i to što mi često ljudi govore da me slabije čuju sve bi to bila sitnica da nema ovaj nedostatak sa GPS signalom.
UGLAVNOM MOBITEL IDEALAN DA SE IZGUBITE U DIVLJINI

Odgovori