Lumia 650

Lumia 650
Dimenzije: 142mmx70.9mmx6.9mm; masa: 122g, Zaslon: 5-inča HD (1280×720) zaslon, 297 ppi, OLED, ClearBlack, Gorilla Glass 3, Čipset: Qualcomm Snapdragon 212 (4×1,3GHz), Memorija: 1GB RAM-a, 16GB interne memorije + MicroSD do 200GB, Kamere:8MP f/2.2 stražnja kamera s LED bljesskalicom, 5MP HD prendnja kamera, 2000mAh baterija, Povezivost: WiFi 802.11 b/g/n; LTE, MicroUSB2.0, Nano SIM, Bluetooth 4.1, NFC, Specifične značajke: Glance Screen, OS: Windows 10 Mobil
Lumia 650 iz Microsofta se smjestila u nekakav srednji cjenovni rang i koštala je oko 200 eura, što nije pretjerano. Za tu će lovu ponuditi lijep i elegantan telefon s vrlo dobrim zaslonom, prihvatljivom 8mp stražnjom i 5mp prednjom kamerom i solidnim frontalnim zvučnikom. Koristi i zadnji Windows 10 Mobile operativni sustav.
Imao sam instaliran Navicomputer aplikaciju i offline karte za navigaciju i tu se pokazao ovaj mob prilično dobar tako da sam pomoću njega propješačio 900 km traila a da se pritom nisam niti jedanput izgubio. Često sam ga koristio i prije na svim mogućim terenima i nikada nije zakazao da mi pokaže stajnu točku ili me usmjeri u željenom pravcu. Mob besprijekorno funkcionira što se tiče navigacije na svim terenima. Unatoč tome ima i neke nedostatke tako da mi se jedanput prilikom lakšeg pada razbio displej koji je koštao kao pola novog mobitela. Drugi nedostatak je konektor za punjenje moba koji je jako osjetljiv pogotovo ako ga punite dok hodate. Meni je mob dva puta završio na servisu zbog tog konektora koji odjedanput prestane funkcionirati. Zadnji kvar konektora mi je umalo onemogućio nastavak traila jer mi se pokvario na oko 700 om kilometru i više nisam mogao koristiti mob. Sva sreća da sam uz mob imao i tablet koji je preuzeo funkciju navigatora i komunikacije.
Dodao bih još kao nedostatak i slabu bateriju kapaciteta 2000 Mah koju morate tokom dana po 2-3 puta puniti ako mob koristite za navigaciju.
Iako sam ovim mobitelom napravio neke prekrasne slike i video zapise ali ako ne nosite sa sobom dodatni fotić ili kameru stražnja kamera od 8 MP je malo preslaba na ovom mobu za napraviti neke malo kvalitetnije slike.

Odgovori