36. Dan

36. Dan
Trideset šesti dan

 

9.9.2017 Subota

Error: map could not be loaded - a map with ID 40 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 26,5 km

Probudio sam se nešto prije 7 sati dobro ispavan jer se uopće nisam budio tijekom noći prije svega jer mi nije bilo zima. Na brzinu sam doručkovao i još jedan puta pokušao na tren uloviti signal na tabletu kako bi provjerio prognozu. Ujutro je bilo poprilično oblačno a vremenska prognoza preko aplikacije na tabletu kaže za danas da će biti sunčano kao i sutra do poslije podne kada opet počinje kiša. Ovo je prvo mjesto poslije Japetića koje ima povremeno signal tako da se mogu bar na tren spojiti na internet. Do Kamanja imam oko sat do sat i pola gdje ću nadam se napraviti malu opskrbu i punjenje baterija jer mi prošla tri dana solarni punjač nije bio od neke koristi s obzirom na kišu, maglu, oblačno vrijeme i većinom zbog hodanja po šumi gdje sunčana svjetlost teško dopire do solarnih panela.

 

U Kamanju sam se zadržao oko sat vremena taman da popijem dvije jutarnje rakije i kavu a za to vrijeme su se istovremeno punila obadva powerbanka i tablet. Međuvremenu su se na nebu pojavile prve zrake sunca tako da sam brzo napustio Kamanje i krenuo prema Ozaljskom Brlogu odakle vodi markirana staza do Vodenice. Prije samog uspona na Vodenicu na jednoj livadi napravio sam kratku pauzu kako bi nešto pojeo i malo uživao u ovom sad već poprilično sunčanom danu. Na Vodenicu sam se popeo za oko sat i po što je poprilično dobro vrijeme s obzirom na moju težinu ruksaka. Na vrhu se nisam puno zadržavao osim koliko je potrebno napraviti par fotki tako da sam se brzo spustio do sela Martinski Vrh.

 

Kako ne bi stalno hodao po asfaltnoj cesti i kako bi skratio oko 5-6 km pokušao sam pronaći prečicu od Martinskog Vrha prema Gorici Lipničkoj doslovce po azimutu što mi je i uspjelo ali sam u par navrata upao u takvu šikaru i trnje da sam se jedva izvukao iz ove džungle. Kad sam došao do Gorice Lipničke a bilo je tek oko tri sata odlučio sam se počastiti u izletištu Srakovčić.
Izletište Srakovčić Heart of Nature nalazi se u mirnoj i ruralnoj dolini Lipnik. Nudi restoran koji poslužuje tradicionalna jela i sobe smještene u malim planinskim kućama koje su uređene u ruralnom stilu s izvornim drvenim interijerom. Naručio sam miješano meso s puno povrća i salate te sam popio 4 decilitra dobrog vina nakon čega sam veoma zadovoljan i veseo krenuo prema Netretiću.

Odgovori