35. Dan

35. Dan
Trideset peti dan
8.9.2017 Petak

Error: map could not be loaded - a map with ID 39 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 21 km

Probudio sam se dosta rano skuhao kavu, pojeo narezak na brzinu sam se spakirao i odlučio čim prije krenuti iz ovog oblaka. Cijelu noć sam se povremeno budio radi hladnoće tako da sam jedva čekao da se spustim u niže krajeve. Vidljivost je nešto bolja nego jučer ali stalno polako pada kisa. Kisa mi je stvarala problem na tabletu tako da nisam svaki čas mogao gledati gpx trag pa sam par puta fulao stazu. Također markacije nisu nešto posebno označene a zbog kiše i mokrog drveća su slabo uočljive pa sam se svako malo zagubio pa se pomoću tableta ponovno vraćao na stazu. Kisa je prestala tek poslije Sekulića gdje sam se nakratko odmorio i skinuo kabanicu kako bi se što manje znojio.

Vrijeme je bilo cijelo vrijeme oblačno i maglovito tako da nisam puno uživao u ovim prelijepim krajolicima. Cijelim putem sam razmišljao o noći koja slijedi i kako ću spavati u šatoru na ovakvoj vlazi jer znam da vlaga donosi i hladnoću. Odlučio sam bivakirati nešto prije Kamanja u selu Vuketić u jednoj poluzatvorenoj nadstrešnici izvan sela za koju sam znao jer sam je zapamtio kad sam u proljeće ovuda prolazio i kad sam s prijateljom Franjom trasirao ovaj dio CLDTa.

Do nadstrešnice sam stigao za dana pa su uz mene često prolazili mještani koji okolo imaju vinograde a odvije je počela berba. Sa svima sam morao malo porazgovarati i nitko nakon kratkog razgovora nije prošao uz mene a da mi nije nešto ponudio bilo grožđe, hranu pa čak mi je jedna gospođa ponudila da mi donese deku da mi ne bude hladno. Ovakvu ljubaznost od ovoliko mještana jednog malog mjesta nisam još doživio na cijelom CLDT-u.

 

Odgovori