24. Dan

24. Dan

Dvadeset četvrti dan 19.8.2017 Subota

Error: map could not be loaded - a map with ID 28 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 31,5 km

Budim se poprilično mokar iako nije padala kisa, zahvaljujući vlažnom zraku i podlozi gdje sam postavio šator. Tokom noći nije mi bila problem samo vlaga već su to bili i Murski komarci koji unatoč zaštitnom spreju kojim sam se zaštitio nisu se uopće obazirali na to da mi popiju krv. Pijenje večernjeg čaja kojeg si svaku večer pripremim bila je prava mora a ne užitak. Ujutro su ponovno bili aktivni tako da sam preskočio kuhanje jutarnje kave poučen sinoćnjim iskustvom da mi ta kava ne bi bila užitak. Krenuo sam čim sam spremio još uvijek vlažan šator i ostale stvari u ruksak i uputio se po nasipu prema Goričanu. Hodanje po nasipu nije uopće bilo atraktivno kako sam očekivao već je bilo dosta zamorno i monotono.
Kako jučer nisam stigao u Prelogu i Kotoribi napraviti opskrbu odlučio sam to napraviti danas u Goričanu. Na Goričane sam došao prečicom nekim poljskim putovima koji su u ovom kraju dosta uređeni i ucrtani na mojim kartama tako da je orijentacija bila bez poteškoća. Nakon opskrbe u obližnjem dućanu krenuo sam preko Hodošana opet poljskim putovima preko autoputa kojeg sam prešao preko nadvožnjaka kod Donjeg Hrašćana.
Kako se poslije podne spremalo najavljeno nevrijeme držao sam se mjesta koja su na putu prema Murskom središću kako bi se mogao skloniti ako dođe naglo najavljeni pljusak. Promatrao sam autobusne kučice koje su postavljene u svakom mjestu i koje bi mogle poslužiti kao idealan zaklon. Evo upravo dok pišem ovaj blog na terasi jednog kafića spustio se pljusak i sad sam u banani. Nadam se da ću naći neku autobusnu kučicu jer raditi sada negdje šator mislim da ne bi bilo uspješno i dok bi se raspakirao bio bih sav mokar. Hodanje po Međimurju podsjeća me na hodanje po Baranji iako su međimurska polja daleko manja od onih Baranjskih.
Međimurje je lijepo uređeno kako obiteljske kuće a posebno okućnice uređena su i mjesta infrastrukturom tako da ovdje ne morate na glavnim prometnicama paziti na promet jer imate zato posebno biciklističke staze kao i pješačke. Postoji cijela mreža poljskih putova koji su uređeni i ucrtani u karte tako da ovdje CLDT neće imati problema sa prolaskom. Meni osobno ova kombinacija hodanja mjestima i poljskim putovima je puno atraktivnija od puta po nasipu Mure jer kako sam već rekao po nasipu je dosta monotono a rijeka Mura se uopće sa nasipa niti ne vidi.No kako god CLDT ide dalje unatoč ovoj kiši obući ću zaštitnu odjeću i hodati i po noći dok ne nađem neku prikladnu autobusnu kučicu ili kakvu takvu nadstrešnicu. Čitamo se sutra jer sutra bi trebao biti opet lijep i malo svježiji dan što mi u potpunosti odgovara.

Odgovori