23. Dan

23. Dan

Dvadeset treći dan. 18.8.2017 Petak

Error: map could not be loaded - a map with ID 20 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 27 km

Prije Preloga uz samu obalu Drave naišao sam na idealno mjesto za kratki odmor True Hikera i šteta sto sinoć nisam mogao doći dovde. Radi se o gotovo kilometarskoj šetnici uz samu obalu Drave, sa puno nadstrešnica uređenih staza, poljskih wc-a te vezova za čamce i malih drvenih molova. Idealno mjesto za bivakiranje, a u slučaju nevremena ima puno nadstrešnica gdje se može skloniti od kiše. Na kraju šetnice ima i jedan restoran gdje se može pojesti i popiti jutarnja kava. Ja sam se ovdje nakratko zaustavio kako bi u Dravi oprao sebe, obrijao se i oprao dio veša.

Tu sam se trebao naći i sa prijateljem Franjom i njegovim sinom koji su mi trebali dostaviti plinsku bocu za kuhanje. Oni su ovuda prolazili jer su u ovom kraju bili na jednoj sahrani. Zadržali su se kratko ali bilo je veoma ugodno. Pravi mali trail magic. Nakon kratkog druženja svatko je krenuo svojim putem. Ja sam se uz nasip po makadamskoj cesti kretao prema Donjem Vidovcu ali sam morao kod Svete Marije sići sa nasipa jer je dalje nasipom zabranjeno kretanje i put je fizički ograđen žičanom ogradom. Kod Kotoribe sam došao predvečer i htio sam još prije sumraka odmaknuti do nasipa rijeke Mure te naći pogodno mjesto za bivakiranje.

Danas mi hodanje nekako nije leglo, jer hodanje po makadamima zna biti veoma zahtjevno kao i hodanje po asfaltu za već ionako ranjive tabane . Druga stvar je spoznaja i činjenica da se krećete u kontra smjeru od smjera prema cilju a to je trenutno Zagreb tj. Medvednica. Ovo zna biti dosta depresivno kada kalkulirate o kilometrima koji su pred vama a vi prema cilju idete u kontra smjeru ili obilazno. Tako danas bez obzira na bolove u nogama stisnuo sam zube i trudio se da što prije dođem do Kotoribe, kako bi bar djelomično promijenio smjer prema svom cilju. Rezimirajući dosadašnje hodanje utvrdio sam da sam već nekoliko dana u zaostatku od planiranih dana tako da ću morati ubaciti u brzinu više ukoliko se želim okvirno držati planiranih rokova. Da bih to mogao morati ću spriječiti pojavu novih žuljeva na nogama a da bih to postigao morati ću drastično smanjiti teret u ruksaku. Tako sam odlučio da ću češće nadopunjavati namirnice i smanjiti ću količinu vode koju sam do sada nosio.

Ovuda po Medjimurju su mjesta dosta gusto naseljena, jedna do drugih tako da ću se bazirati da se sto češće opskrbljujem sa vodom i namirnicama.Iako ovaj moj trail nije natjecateljski i sa nikime se ne utrkujem, svejedno trebam imati nekakve okvirne rokove za određene dionice. Računao sam prije polaska da bi trail mogao završiti u Prevlaci za oko tri do tri i pol mjeseca. Oko sto dana, a da bi to ostvarili morate se držati rokova bar u prvoj dionici traila od Iloka do Zagreba, jer kasnije će početi pogoršanje vremena i moglo bi vas usporiti vrijeme i njegove nepredvidljivosti. Drugi dio traila biti će problematičniji sa opskrbom pa će ruksak biti puno teži a sporijoj brzini kretanja će pripomoći planinski lanci preko kojih CLDT prolazi

Odgovori