22. Dan

22. Dan
Dvadeset drugi dan 17.8.2017 Četvrtak

Error: map could not be loaded - a map with ID 27 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 22 km
Današnji dan je puno bolje počeo u odnosu na jučer jer prvo što sam primijetio nakon buđenja je da nemam više onog umora, a i tabani nekako manje bole nego jučer. Valjda je to zato sto sam prespavao u partizanskoj bolnici. Odmah ujutro išao sam potražiti izvor po Kristininim i Daliborovim uputama iako sam imao dovoljno vode. Staza prema izvoru nalazi se ispod donje barake lijevo od poljskog wc-a, treba dobro gledati jer na prvu nije baš najuočljivija tako je i ja sinoć nisam primijetio. Po uređenoj stazi hodate jednu do dvije minute i naići ćete sa lijeve strane lijepo uređen i čisti izvor sa super hladnom i čistom vodom koja stalno teče iz stijene.
Navodno ima još jedan izvor no ja ga nisam išao tražiti jer sam bio zadovoljan sa ovim. Nakon doručka i jutarnje kave krenuo sam prema mjestu Slanje. GPX trag koji sam imao za Kalničko područje tu negdje prestaje pa sam se opet odlučio ravnati po prometnicama i slijediti pravac do Ludbrega. Znam da od nedavno postoji Ludbreška planinarska obilaznica koja vodi izvan naseljenih mjesta prema Ludbregu no ja je nažalost nemam na svojoj topo karti pa sam pratio put do Ludbrega po prometnicama a veselio sam se posjeti nekom kafiću i trgovini kako bi se snabdio svježim povrćem i u kafiću popio malu rakiju i expreso kavu.
U Ludbregu sam posjetio obaveznu točku centra svijeta poslikao se i onda krenuo u neki kafić napuniti baterije za moje uređaje. Zanimljivo u centru Ludbrega postoje dvije solarne punionice sa usb priključcima i normalnim utičnicama za struju. Dok su se uređaji punili u solarnoj punionici ja sam se popunio sa jednim pivom u obližnjem kafiću.
Tu sam odlučio kojim ću pravcem do Kotoribe. Odabrao sam pravac Hrženica, Prelog, Kotoriba najviše radi toga jer sam dobio informaciju da kod Preloga na jezeru postoji kupalište što me posebno razveselilo. Danas sam još hodao skroz iza Hrženice prema Dravskom mostu gdje me ulovio zalazak sunca pa sam tu napravio bivak. Danas iako sam hodao malo usporeno radi žuljeva mislim da sam prošao više od 20km.

Odgovori