20. Dan

20. Dan

Dan dvadeseti 15.8.2017 Utorak

Error: map could not be loaded - a map with ID 25 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 16,2 km

Krenuo sam odmah čim sam ustao bez doručka prema mjestu Veliki Poganac. U obližnjem restoranu popio sam dvije kave i dvije travarice i doručkovao sam dvije jabuke koje sam zajedno sa čajem kupio u obližnjem dućanu.

Pošto do Apatovca nema puno kilometara odlučio sam da se ne vračam na Koprivničko planinarsku obilaznicu već do Apatovca idem glavnom asfaltnom cestom. Dok sam još ispijao kavu u velikom Pogancu čuo sam se sa Miroslavom i Kristinom koji će mi se pridružiti u Apatovcu. Zajedno ćemo hodati do planinarskog doma na Kalniku gdje bi trebao prenoćiti.

Kristina sa suprugom i njihovom djecom došli su prvi a onda smo oko sat vremena pričekali Miroslava i njegovu suprugu te smo prema Planinarskom domu na Kalniku krenuli iza 14 sati. Znao sam čim smo krenuli tako kasno da ćemo opet žuriti kako bi stigli do planinarskog doma prije mraka i da će moje noge već poprilično oštećene opet još dodatno stradati. Krenuli smo Miroslav njegova supruga Daniela njihov kucni ljubimac pas Orban Kristina i njena kćerka Jelena prema usponu na greben Kalnika što je izazivalo dosta problema za moje noge, ali išao sam pokušavajući održavati ritam iako mi je svaki korak bio bolan.

Ovaj put je ok za jednodnevne izlete sa malom opremom ali meni nakon dvadeset dana pješačenja i sa ruksakom oko 19 kg na leđima nije bio nimalo zabavan jedino sto me veselilo bile su kratke pauze i ugodno društvo koje mi se pridružilo. Kako sam i pretpostavio u Planinarski dom smo došli nešto malo prije mraka no još mo zatekli osoblje koje nas je uslužilo sa hladnim pićem. Dok smo još naručivali pojavio se i Kristinin suprug koji je autom ekipu trebao odbaciti do civilizacije gdje ih čeka topli tuš i udobni kreveti a meni ostaje samo prekrasni pogled sa Kalničkog planinarskog doma.

Prije nego sam zaspao gledajući svjetla ispod ove planine odlučio sam Kalnik svakako posjetiti nekom drugom prilikom i detaljno istražiti sve njegove ljepote ali bez opreme od 19 kg na leđima u jednodnevnom ili dvodnevnom izletu.

Odgovori