19. Dan

19. Dan

Dan devetnaesti 14.8.2017 Ponedjeljak

Error: map could not be loaded - a map with ID 24 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 17,5 km

Nakon jutarnjeg doručka ovaj puta za stolom u Hotelu Zlatan napravio sam reviziju stvari u svom ruksaku pospremio oprani i gotovo suhi veš. Potrpao ostale stvari i oko 10 sati otišao sam na recepciju odjaviti se iz hotela.

Cijena noćenja s doručkom i što je najbitnije topli tuš sa čistim ručnicima bila je 250 kuna što je čisto prihvatljivo nakon 18 dana divljine. Nakon odjave popio sam još jednu kavu i malu šljivovicu na terasi hotela nakon čega sam se zaputio prema centru grada Koprivnice, ali ne u sam centar kako bi napravio dopunu namirnica za 3-4 dana. Opskrbu namirnica napravio sam u jednom manjem dućanu nakon čega sam se zaputio Koprivničkom cestom do Koprivnica Močile gdje sam se priključio na KPP.

Koprivnički planinarski put na početku je bio veoma ugodan za hodanje, ali totalno slabo markiran i taman kad bi došao do nekog raskrižja putova markaciji ni traga tako da sam se više oslanjao na GPS na mobitelu i pohranjene topo karte. Unatoč markacijama i mojoj tehnici uspio sam krivo skrenuti na jedan put i bilo je jako teško prečicom se vratiti na pravu stazu. Nakon nekog vremena staza me odvela do planinarskog skloništa Rudi Jurić gdje sam skuhao ručak i nakratko se odmorio.

Do skloništa sam došao relativno lako iako su me tabani jako boljeli i pekli od žuljeva. Od skloništa sam krenuo KPP-om pretežno po makadamskim cestama sa slabo označenim markacijama. Kako se približavao kraj dana, a moje zalihe vode su bile pri kraju odlučio sam napustiti KPP i spustio se na selo Prkos gdje sam se opskrbio vodom i krenuo dalje prema Apatovcu asfaltnom cestom.

Ispred sela Veliki Poganac zatekao me mrak i našao sam mjesto gdje ću prenoćiti. Ispod jednog bora napravio sam bivak bez šatora i otišao na počinak. Iako sam spavao bez šatora guste grane bora spriječile su jutarnju rosu da me smoći tako da je spavanje bilo relativno ugodno.
Rezime: Koprivničko planinarski put je slabo održavan, markacije jako rijetke, stare i slabo vidljive. Na topo kartama ucrtane staze postale su makadamski putevi što zbunjuje. Ima jako puno staza i puteva koji na kartama ne postoje tako da treba dobro paziti da se ne skrene u krivo. I na kraju, ovaj put nije previše zahtjevan, ali nije ni atraktivan.

Odgovori