17. Dan

17. Dan

Dan sedamnaesti 12.8.2017 Subota

Error: map could not be loaded - a map with ID 22 does not exist. Please contact the site owner.

Ukupno prijeđeno 33,5 km
Probudio sam se između 6-7 sati iza Velike Barne. Nakon doručka krenuo sam preko Malog Grđevca prema Zrinski selu.

Ova sela su specifična po tome sto ima dosta napuštenih kuća i kuća na prodaju. Veliki dio puta prošao sam po maloj uskoj asfaltnoj cesti koja vijuga i prolazi između malih i trošnih kućica .

Pronašao sam nekoliko pravaca koji idu po poljskim putevima i koji skraćuju mukotrpno hodanje asfaltom. Od Zrinski sela krenuo sam prema Novoj Pisanici isključivo asfaltnom cestom zatim prema Velikoj Pisanici.
Po mojoj topo-karti nema nikakvih ucrtanih poljskih puteva koji bi zaobilazili ova sela i mjesta iako sam ih usput dosta viđao, ali ih nisam išao istraživati da ne gubim vrijeme i ne lutam bez veze. Negdje kod Velike Pisanice sam dobio poruku da mi prijatelji iz CLDT udruge spremaju trail magic i da su upravo krenuli iz Zagreba.
Našli smo se u planinarskom domu Kamenitovac, a Nikola, Matija, Miroslav i supružnici Milardović su odmah počeli sa pripremom kampinga i pripremom za roštilj i drugih delicija u režiji glavnog majstora za kuhinju Miroslava.

Kasnije su nam se pridružili Kristina i njen suprug Dalibor sa njihovim troje prekrasne djece. Iako jako umoran nisam zaspao dugo u noć jer uz ovakvu prekrasnu ekipu unatoč umoru to je bilo nemoguće. Baš su me ugodno iznenadili sa ovim trail magicom koji mi je dobro došao i malo razbio ovu Bilogorsku neizvjesnost sto se tiće pravca mog kretanja.
Kretanje po markiranim stazama i označenim stazama na topo-karti te kretanje po gpx tragu je puno podnošljivije nego kad se krećete po glavnim prometnicama od mjesta do mjesta kao sto je to moj slučaj u zadnja dva dana.

Odgovori