9. Dan

9. Dan

Papuk se počeo nazirati u daljini

Opet sam spavao duže nego što je trebalo i probudile su me zrake sunca. Bez obzira na kasno buđenje nisam se žurio sa spremanjem tako da sam ujutro doručkovao, polako spremio stvari, pa čak i uspio posušiti šator od jutarnje rose.
Noge i dalje bole samo što se svako malo pojavljuju bolovi na nekim novim mjestima. Danas sam odlučio definitivno hodati bez uložaka u cipeli s malo mekšom čarapom i poslije se pokazalo da sam ispravno postupio. Hodao sam do Koške otprilike 10 km. Većim dijelom po cesti, a jednim dijelom po preglednoj šumi prateći cestu.
Ovdje tj. od Belog Manastira treba većinom hodati po glavnoj cesti dok se ne pronađu alternativni pravci. Biti će tu najviše posla za CLDT u odnosu na teren koji sam dosad prošao.

Po jednom takvom pravcu sam se jučer uputio, iako su bile paklene vrućine ubacio sam se kod skretanja za Sirine na jedan makadamski put, tako da sam zaobišao Petlovac i dio državne ceste skroz do Baranjskog Petrovog Sela. Na mjestu gdje počinju šume, prije Drave, s lijeve strane ceste skroz do Drave je minsko polje. Od Valpova do Koške i do Našica trebati će posebno istražiti pjeačke pravce, da se pokušaju zaobići mjesta i državna cesta. Zbog vrućine i temperature, koja je danas na ovim prostorima dosezala i do 39, a na suncu i 46 stupnjeva, držao sam se sela kako bi svako malo točio vodu i odmarao u hladu ispod kakvog drveta. Bez obzira na ekstremne uvjete došao sam na oko 2-3 km udaljenosti od Našica gdje ću prenoćiti.
Ujutro preko Našica krećem na Papuk putem Slavonske planinarske obilaznice koja se nekada zvala Slavonski partizanski planinarski put. Danas mi je fizički dan bio težak zbog visokih temperatura i hodanja po usijanom asfaltu, ali psihički sam to prilično dobro podnio.

Odgovori