8. Dan

8. Dan

Belišće – Valpovo prema Našicama

Prijeđeno 22,5 km

Kada sam se probudio već je granulo sunce i bilo mi se teško ustati. Sinoć sam odabrao sklonište pred sumrak u jednom ograđenom polju s posađenim orasima gdje je bilo dosta komaraca tako da sam cijelo vrijeme imao zatvoren šator s mrežicom, što je u šatoru prouzrokovalo sparinu zbog koje baš i nisam najbolje spavao. Danas sam po cijeli dan hodao uz glavne ceste jer paralelnog puta na karti nisam vidio.
Na potezu od Belog Manastira na pola puta do Belišća, prije Drave, s lijeve strane su otprilike svakih 50 metara postavljene table za upozorenje na opasnost od mina tako da alternativnog pravca neće ni biti još neko vrijeme. Hodanje po asfaltu je izuzetno naporno, a i jako opasno zbog prometa. Ako se pridodaju i ove ljetne vrućine, te bolovi u nogama i žuljevi, onda vas ne može ništa razveseliti, pa niti prekrasna priroda koja vas okružuje.
Ovo su oni dani kad čovjek sam sebi počne postavljati pitanje: “Što je meni ovo trebalo?”. Trebalo, ne trebalo, ja sam se danas ipak nekako dovukao do 5 – 6 km prije Koške. Danas sam bivak ranije napravio kako bih ranije zaspao, jer znam da me i sutra čeka pakao na asfaltu.

Odgovori